Vyhledat na blogu

Stoprocentní maminkou v menstruačních plavkách

Uveřejněno: 18.02.2022
Kategorie: , Život s menstruací

Ne že bych se někdy necítila jako stoprocentní maminka. Jen co se mi narodilo první dítě, bylo mi jasné, že mateřskou roli mi teď na dlouhou dobu nikdo neodpáře. Nicméně moje děti mají někdy pocit, že nedělám dost. Že bych si měla s nimi víc hrát, rychleji jim uvařit, víc je mazlit... Ve slabých chvilkách si říkám, že jsou moje děti opravdu hodně náročné. A v těch ostatních chvilkách vím, že to tak mají všechny maminky a moje děti jsou úplně normální.

Děti a menstruace

Naprosto souzním s názorem, že během menstruace bychom měly více odpočívat. Že v době, kdy s námi cloumá PMS, bychom si měly udělat čas pro sebe, spočinout v lenošce u krbu, přečíst si knihu, prostě se věnovat aktivitám, které nás uklidní, potěší a ukolébají. A nesnáším výmluvy, že to nejde. Můj dvouletý syn ale tento můj názor ještě úplně za svůj nepřijal a jeho požadavky se ani v době mé menstruace nesnižují.

Už o Vánocích mi bylo jasné, že potřebuji dovolenou. Jako správná matka jsem vůbec neuvažovala o tom, že bych měla mít dovolenou i od svých dětí, a samozřejmě jsem naplánovala dovolenou pro celou rodinu. Destinace byla jasná - Zanzibar. Mám to tam ráda, jezdila jsem tam jako průvodkyně i v rámci obchodu s obrazy, kterému jsem se dříve věnovala. Teď se ale věnuji hlavně menstruační hygieně, a tak bylo jasné, že moje dovolená je ta nejlepší doba vyzkoušet menstruační plavky.

Menstruační plavky

Ráda bych si vybrala barevné plavky, ale ty nám na sklad dorazily těsně potom, co jsem odjela. Tak jsem si vzala černou klasiku Modibodi Hi-Waist Bikini Brief a zkombinovala ji s rafinovaným vrškem od značky essentials for zula.

Plavky se ukázaly jako velmi vítaný pomocník! Obě moje děti se rády koupou a byla to jejich hlavní činnost celou naši dovolenou. Trávily čas v bazénu, kdykoliv to jen bylo trochu možné - to znamená například i v době, kdy pršelo. Můj dvouletý chlapeček ještě neumí plavat, takže je potřeba minimálně dohled někoho dospělého. Většinou ale chce, abych byla já nebo tatínek v bazénu a blbli jsme s ním. Představa, jak mu několik dní po sobě vysvětluji, že do vody nejdu... Tím bych dovolenou opravdu trávit nechtěla.

 

Menstruační plavky jsou určeny pro dny slabší menstruace. První dny je výrobce doporučuje kombinovat s menstruačním kalíškem nebo tamponem. Já už několik let využívám techniku volné menstruace, takže jsem neměla obavy vzít si jen plavky. Plavky jsou ze dvou vrstev plavkoviny, jsou tedy trochu silnější, dalo by se říci i stahovací - což u plavek mnohá žena ocení. V rozkroku není vrstva navíc nijak silná, takže na pohled není nic poznat. Já jsem to ovšem poznala - proti normálním plavkám to rozdíl je a zpočátku mi to trochu vadilo. Jakmile jsem se ale začala věnovat dětem, už jsem si na to nevzpomněla. Když jsem byla ve vodě nebo i pak v mokrých plavkách u bazénu, tak jsem žádný rozdíl nevnímala - nebylo to tak, že bych se cítila v rozkroku suchá. :) Po koupání jsem plavky vždy přeprala podobně jako menstruační kalhotky.

Já osobně si v době menstruace plavání klidně odepřu. V létě. Pokud jde ale o krátkou dovolenou, byla jsem moc ráda, že taková pomůcka existuje a můžu si s dětmi v bazénu hrát, kdykoliv chceme.

Ilona Bittnerová

Sdílejte tento článek

Přidat komentář