Vyhledat na blogu

Je to tady! Spolupráce značky PUMA a Modibodi

Uveřejněno: 04.05.2022
Kategorie: , Novinky , O Modibodi

Neseď zavřená doma. Díky limitované edici PUMA & Modibodi je sport během menstruace nebo při problémech s inkontinencí snadnější a pohodlnější. Nepropustné sportovní prádlo je navrženo tak, že jednorázovým menstruačním pomůckám, které jsi měla se sportováním spojené, můžeš dát sbohem.

PUMA & Modibodi?

  • stop jednorázovým produktům
  • vědecky podloženo
  • opakovaně použitelné a udržitelné
  • superabsorpční
  • zápachuvzdorné
  • antibakteriální

Jak funguje prádlo PUMA & Modibodi?

Technologie Modibodi v hlavní roli! Každý typ těchto nepropustných sportovních kalhotek je k dispozici ve dvou barvách - všechny však v klíně skrývají jen tři milimetry tenkou absorpční vrstvu, která vše pohodlně jistí.

Širší pasová pruženka a designově řešené prodyšné boky dívkám i ženám poskytují dostatek pohodlí a pocit vzdušnosti při aktivním pohybu - bez obav z protečení.

Modibodi - globální lídr na poli udržitelného nepropustného prádla

Nepropustné prádlo Modibodi ženám dává pocit jistoty a bezstarostnosti během menstruace, při únicích moči, při pocení a v těhotenství. Menstruační kalhotky jsou navrženy tak, aby poskytovaly maximální ochranu a pohodlí, a kompletně nahrazují jednorázové vložky a tampony.

V Modibodi prádle jsou použity kvalitní funkční materiály, jako je bambus, merino vlna, organická bavlna - a recyklovaný nylon pro udržitelnější výrobu.

Vyrobeno proto, aby dívky nepřestávaly sportovat

Provedli jsme společně průzkum*, PUMA a Modibodi, na téma Proč dívky přestávají se sportem, abychom zjistili, zda se naše inovace nedají použít jako game changer. A pravidla hry se (z)mění!

Sport je totiž především o číslech. Pozornost obvykle věnujeme číslům spjatým s perfektními výkony, dosaženými cíli a vyhranými zápasy. A pak jsou tu čísla méně známá: počet dívek, které denně sportu nechají kvůli studu a strachu z nějaké rudé menstruační nehody.**

Co jsme zjistili:

3 z 5 dívek vynechaly sport kvůli obavě z protečení nebo z odhalení menstruace

1 ze 2 žen pociťuje nepohodlí při používání jednorázových menstruačních pomůcek, jako jsou vložky a tampony, během sportu nebo fyzického cvičení

75 % žen je přesvědčeno, že o menstruaci je potřeba v souvislosti se sportem mluvit mnohem otevřeněji 

* Modibodi (2022), PUMA and Modibodi® Global Survey into Girls Leaving Sport, SurveyMonkey.
** V rámci průzkumu jsme mluvili s tisícovkou respondentek z celého světa, včetně Austrálie, Nového Zélandu, USA, Velké Británie a Evropy. Naším cílem bylo získat poznatky o tom, jak daná kultura a nedostatek dobrých menstruačních řešení brání dívkám ve sportování.

Puma & Modibodi: nejčastější otázky

Je číslování sportovních kalhotek stejné jako u ostatních menstruačních kalhotek Modibodi?
Ano, velikosti odpovídají velikostní tabulce Modibodi.

Jaké je materiálové složení prádlové řady PUMA & Modibodi?
Vnější látka: 82 % recyklovaný polyester, 18 % spandex
Designová vložka: 92 % recyklovaný nylon, 8 % spandex
Vnitřní vložka: 100 % vlna merino, 80 % polyester 20 % polyamid, 100 % polyester

Jsou materiály získávány z etických zdrojů?
Modibodi úzce spolupracuje s řadou dodavatelů mimo Austrálii. Naši výrobci jsou každoročně auditováni a dodržují etické pracovní normy a podmínky. Naše tkaniny mají certifikát Standard 100 Oeko-tex, že neobsahují škodlivé látky.

Naše merino vlna je tzv. mulesing-free a pochází z australských a novozélandských farem. Hlavní tkanina oděvu a tkanina ze síťoviny mají certifikaci Global Recycled Standard (GRS).

Jak se mám o sportovní kalhotky starat?
Kalhotky po použití přepereme ve studené vodě - nepoužíváme žlučové mýdlo, merinu to nedělá dobře, stejně jako výrazné mnutí či drbání. Vymýváme kalhotky, dokud neodtéká čirá voda.
Vypereme v pračce na 30 stupňů s tekutým pracím prostředkem na vlnu. Pereme v ochranném sáčku na jemné spodní prádlo.
Nepoužíváme aviváž, nesušíme v sušičce. Sušíme volně, naruby, nepokládáme přímo na topení.

Je řada PUMA & Modibodi limitovaná edice?
Ano, tato řada je omezená edice dostupná do vyprodání zásob.

Pomáháme ženám vyhrát

V rámci uvedení na trh budou PUMA a Modibodi spolupracovat s charitativním partnerem PUMA She Moves Us, Women Win, a poskytnou počáteční dar v podobě patera menstruačních kalhotek 500 dívek a žen v nouzi. Balíček pěti kusů nepropustného prádla pokrývá potřeby jedné osoby na jeden menstruační cyklus a vydrží až čtyři roky, což ženám a dívkám pomůže sebejistě se účastnit sportu, aniž by jim byl překážkou strach z protečení.

Sdílejte tento článek

Přidat komentář