Vyhledat na blogu

Boření jednoho mýtu: o plavání v době menstruace

Uveřejněno: 27.02.2022
Kategorie: , Ženské zdraví , Život s menstruací

S plavkami Modibodi si nemusíte nechat ujít žádný výlet na pláž, žádnou koupačku v bazénu. Ale nebojte, tohle nebude oslavný příspěvek o přednostech našich menstruačních a inkontinenčních plavek. O tom si můžete přečíst v jiných článcích. :-) Dnes nás zajímá boření mýtu o nekoupání během menstruace. Vypořádat se s menstruační paranoiou, než bude léto, je pro nás priorita!

Plavání během menstruace je špatné/nehygienické.

Není to pravda. Jistě, v bazénu se může stát ledajaká příhoda, ale během menstruace je plavání bezpečné a není na něm nic nehygienického. Plavky Modibodi vás díky speciální technolgii chrání v bazénu i mimo něj - jsou voděodolné, nepropustné, dovnitř (ani ven) se nedostane nic. Když máte silnější dny, pojistíte se ještě kalíškem.

Všude zanechám krvavou stopu...

K ničemu takovému nemusí vůbec dojít. Nejdůležitější je zvolit menstruační řešení, které bude odpovídat síle vaší menstruace, aby nehrozilo protečení. Obzvlášť ve vodě. Tlak vody skutečně dočasně "zastaví" menstruační krvácení, to se navrátí do svého tempa, jakmile vylezete z vody. Gravitace holt dělá své... Pokud by náhodou došlo k nějakému nešťastnému úniku ve vodě, jednak by se krev hned naředila, a pak - v bazénu se postará o okamžitou dezinfekci chlór.

Napadnou mě žraloci.

Pokud se nevydáte plavat do vod žraloky zamořených, je nepravděpodobné, že se stanete jejich cílem. A pokud ano, asi to nebude tím, že zrovna menstruujete. Žraloci ve skutečnosti neumí poznat pach krve na míli daleko. A vaše menstruace není jen krev - je to směs odloučené děložní sliznice a poševního hlenu. Pokud je známo (vycházíme ze statistik International Shark Attack File), nikdo nebyl nikdy napaden žralokem v důsledku doho, že se šel koupat během menstruace.

Tak jak? Pokud jsme vyvrátili pár mylných představ o "voděodpudivosti" menstruace, máme důvod k radosti a jdeme si zaplavat! :-) Pojďte taky. Bez starostí.

Sdílejte tento článek

Přidat komentář