Vyhledat na blogu

Sex při menstruaci? Dáváme zelenou!

Uveřejněno: 03.12.2021
Kategorie: , Život s menstruací

Jakkoli je toto téma pro mnohé kontroverzní, my máme jasno. Pokud se všichni zúčastnění cítí komfortně, není důvod si neužít trochu zábavy a uvolnit sexuální napětí v jakékoli fázi ženského cyklu. Jestli jste doteď pod tlakem společenských stigmat váhala, přinášíme vám hned několik důvodů, proč byste měla otevřít svoji mysl a dopřát svému tělu, oč si žádá.

Samá pozitiva

Asi nejznámější pozitivní efekt milování během vašich dnů je úleva od bolesti. Orgasmus se vám totiž během vašich dnů vyplatí hned dvakrát. Kromě pocitu uspokojení dochází k prokrvení sliznice. Stahování a uvolňování svalů pánevního dna při vyvrcholení dokáže výrazně a hlavně přirozeně snížit menstruační bolesti. Přidejte si k tomu vyplavené hormony štěstí a koktejl pohody je namíchán. Mnohé ženy během menstruace (díky hormonům a též díky známému pořekadlu “zakázané ovoce chutná nejlépe”) pociťují zvýšenou aktivitu svého libida, tak proč jej držet na uzdě. Navíc si můžete menstruaci i zkrátit, orgasmus totiž celý proces uvolňování krve z těla urychluje. Stejně tak vám může menstruaci odstartovat, což se dá využít, třeba když plánujete odjezd na dovolenou a potřebovala byste věci trochu popostrčit.

Stydíte se? Začněte sama

Jestli aktuálně nemáte partnera nebo jste se ještě nepřipravila na to, jej do sexu při menstruaci přizvat, nevěšte hlavu. Bohatě si vystačíte i sama s masturbací. Koneckonců naše menstruace by měla být časem, kdy zpomalíme, budeme se hýčkat a dopřávat si sebelásku. I výzkumy potvrzují, že u velké části pravidelně se uspokojujících žen se výrazně omezily nepříjemné menstruační projevy. Viditelné výsledky se dostavují už po třech měsících. Orgasmy při menstruaci jsou navíc díky většímu prokrvení sliznice často mnohem intenzivnější. To už stojí za pokus zařadit do svého rozvrhu alternativní typ pravidelného cvičení, ne?

Jak na to?

Pokud jste v tomto oboru začátečníky, začněte určitě s pomalejším tempem, než zjistíte, jak moc je vám která poloha příjemná. Během menstruace je děložní čípek níže a je oteklý a citlivý na dotek, většina žen proto preferuje spíše klidnější milování. Nejčastější obavou je strach ze špinavých prostěradel, nicméně není nic snazšího než se podložit tmavým ručníkem, který v případě nehody dáte hned vyprat. Také můžete použít menstruační houbičku, popř. některé ženy mají sex i se zavedeným kalíškem. Nebo můžete využít přirozené lubrikace, kterou nám menstruační krev poskytuje, a přesunout zábavu do sprchy.

Důvěra a klid především

Co je na milování při menstruaci asi nejdůležitější, je komunikace s partnerem. Přece jen je to pro nás citlivé období a dvojnásob tu platí, že je třeba sdílet takto intimní okamžiky s někým, komu důvěřujete. S někým, kdo se hned nevyděsí, když se při orgasmu rozpláčete (v angličtině se pro to používá pro nás těžko přeložitelný termín cry-gasm), protože tělo už zkrátka ten nápor hormonů nezvládá zpracovávat. A důležitá informace na závěr: rozhodně neplatí, že během menstruace není možné otěhotnět. Záleží totiž na délce vašeho cyklu, pokud jej tedy máte krátký či nepravidelný a nevíte, kdy přesně máte ovulaci, rozhodně doporučujeme se držet vašich tradičních metod ochrany.

A jestli během menstruace máte akorát chuť se zahrabat do peřin a ládovat se zmrzlinou, není na tom vůbec nic špatného. Koneckonců je toto období především o dopřání si času vnímat sebe samu a být na sebe hodná!

Sdílejte tento článek

Přidat komentář