Vyhledat na blogu

Menstruace a plavání? Povoleno!

Uveřejněno: 13.09.2021
Kategorie: , Ženské zdraví , Život s menstruací

Tohle už se vám nejspíš někdy stalo. Menstruace vám vyšla na termín dovolené a vy jste se musela smířit s tím, že její notnou část strávíte usazená na ručníku u bazénu. Přinášíme dobrou zprávu, smutné časy na souši pominuly! Jakkoli vám sousloví menstruační plavky může znít jako sci-fi, nemusíte se bát, vyvíjeli jsme je v zemi surfařů a hlavně surfařek, které se o pořádnou vlnu rozhodně nenechají jen tak připravit. V následujícím článku vám odpovíme na otázky, které se kolem této nové menstruační pomůcky nejčastěji vyskytují.

Jak mohou plavky udržet krev ve vodě?

Celá technologie Modifier Swim je samozřejmě firemním tajemstvím, něco vám ale prozradit můžeme. Klín plavek se skládá ze tří vrstev, na té nejbližší, dotykové je prodyšná rychleschnoucí síťovina, která brání množení bakterií a vzniku zápachu. Následuje tenoučká savá vrstva poskytující absorpci až 10 ml tekutiny. To je pro představu objem srovnatelný se dvěma tampony. Vnější vrstva plavek je pak ušitá ze speciálního nepropustného a vodoodpudivého materiálu. A teď pozor, to celé jsme zvládli vmáčknout do vrstvy tenké pouhý 1 mm, takže jsou na pohled k nerozeznání od normálních plavek.

Takže v nich opravdu můžu do vody během menstruace?

Ano! Plavky jsme pečlivě testovali ve slaných i sladkých vodách, je však potřeba počítat s tím, že jsou vhodné spíše na tu slabší část menstruace. Po vykoupání je potřeba vždy plavky propláchnout pod tekoucí vodou a nechat je uschnout. V mezičase můžete použít jinou menstruační pomůcku nebo se převléci do běžných menstruačních kalhotek. Nemusíte se ale bát, mysleli jsme na všechno a naše plavky schnou třikrát rychleji, než jste zvyklá u těch klasických, stačí jim chvíle a můžete se vrátit k bezstarostnému opalování.

A když mám silnější menstruaci? 

I tak se nemusíte vzdávat pobytu u vody, my doplňujeme plavky ještě jinou menstruační pomůckou, jako např. menstruačním kalíškem, houbičkou nebo biologicky rozložitelným tamponem. Plavky vám pak poslouží jako druhá ochrana v případě naplnění kapacity vámi zvolené pomůcky.

Co když se okolo mě ve vodě vytvoří krvavá stopa?

K tomu nedojde hned ze dvou důvodů, přičemž ten první je velice prostý, ve většině případů vám totiž pomůže fyzikální zákon. Díky tlaku vody při samotném plavání pravděpodobně krvácet vůbec nebudete, k úniku krve tak většinou dojde až ve chvíli, kdy budete vystupovat z vody. Jediná krev je tedy ta uzamčená v savé vrstvě menstruačních plavek, o které už jste si mohli přečíst výše. Jejich technologii jsme dávali dohromady opravdu dlouho a pečlivě a ženy po celém světě se s námi shodují: při správném používání už není koupání při menstruaci tabu.

A co žraloci?

Jakkoli to může znít v našem českém rybníčku úsměvně, obavy z krvelačných žraloků jsou u žen chystajících se na exotické dovolené relativně časté. Co když ucítí pach krve? Ačkoli se nás film Čelisti snažil přesvědčit o opaku, žraloci nejsou schopni ve vodě ucítit krev na moc dlouhé vzdálenosti, navíc ta menstruační má od klasické krve jiné složení. Takže to pro tato často neprávem obávaná zvířata rozhodně není okamžité volání k večeři. A statistika na závěr: podle mezinárodní databáze útoku žraloků na lidi nebyl ani jediný spáchán na ženě, která měla zrovna menstruaci. Tak hurá k vodě!

Vyberte si menstruační plavky MODIBODI!

Sdílejte tento článek

Přidat komentář