Vyhledat na blogu

10 důvodů, proč jsou menstruační kalhotky nejlepší vynález moderní doby

Uveřejněno: 13.09.2021
Kategorie:

Ačkoli my bychom za naše kalhotky dali ruku do ohně, úplně chápeme, že mnoho žen před prvním vyzkoušením nové menstruační pomůcky váhá a jsou opatrnější. I statistiky hovoří proti všemu neznámému, naprostá většina žen totiž nejvíc důvěřuje té pomůcce, se kterou sama kdysi začínala. Na druhou stranu to znamená, že právě teď dospívá generace žen, které budou mít stejný vztah právě k menstruačním kalhotkám.

Pro nás v Modibodi jsou menstruační kalhotky absolutní favorit na poli menstruačních pomůcek. Nechceme už dělat kompromisy a vyčleňovat si v šatníku nevzhledné a seprané kalhotky na “ty dny”, nechceme prosedět dovolenou na lehátku, když “to zrovna máme”, a taky nechceme každý měsíc vyhazovat do koše jednorázové hygienické pomůcky. Přinášíme vám deset důvodů, proč byste se rozhodně neměla bát kalhotky vyzkoušet.

  1. Jsou pohodlné
    Jestli je něco během menstruace opravdu důležité, pak je to pocit pohody. Z dlouhého vybírání toho nejlepšího materiálu na kalhotky nakonec vzešli dva vítězové: bambusová viskóza na látku kalhotek a měkoučká merino vlna na dotykovou vrstvu. Díky použitým materiálům jsou kalhotky prodyšné, odolné vůči zápachu a přirozeně odvádějí vlhkost.

  2. Příroda vám poděkuje
    Průměrná žena za svůj život spotřebuje v průměru okolo 11 tisíc jednorázových menstruačních pomůcek. Ty pak ročně vytvářejí stovky tun odpadu, denně tak končí přes 27 tisíc tamponů v našich oceánech. Pokud vám stejně jako nám není lhostejný osud naší planety, už jste jistě používání ekologičtější varianty menstruačních pomůcek řešila. Menstruační kalhotky jsou proto skvělým řešením, nejen že vám při správné péči vydrží několik let, i při samotném výběru materiálů se snažíme sahat po těch recyklovaných a obnovitelných.

  3. Jsou k nerozeznání od klasického prádla
    Pokud to nikomu neřeknete, jsou naše kalhotky na první pohled k nerozeznání od klasického spodního prádla. Na své si přijdou milovnice klasických střihů, krajek nebo třeba bezešvých kalhotek. Savá vrstva je opravdu tenká (pouhé 3 mm, s výjimkou našeho nejsavějšího modelu z řady Maxi 24-h, ta má 6 mm) a diskrétně všitá do klínu kalhotek. Nikde nic nevyčuhuje jako v případě jednorázových či látkových vložek.

  4. Koupání při menstruaci? Není problém
    Ano, čtete správně, nechtěli jsme se už dál omezovat a připravovat se o hezké dny u vody, proto jsme se rozhodli uvést na trh řadu menstruačních plavek! Ty jsou vybaveny naší pečlivě otestovanou technologií Modifier Swim, díky které vás udrží v suchu a bezpečí jak při plaveckém tréninku, tak při skákání ve vlnách.

  5. Jsou zdravotně nezávadné
    Jak už jsme psali výše, na dotykovou vrstvu jsme zvolili merino vlnu. Ta se často používá u funkčního oblečení pro svou schopnost odvádět vlhkost a udržet pocit sucha. Navíc je přirozeně antimikrobiální, odpuzuje zápach a má termoregulační vlastnosti. Všechny naše kalhotky a plavky prošly certifikací podle Standardu 100 společnosti OEKO-TEX®. To ve zkratce zajišťuje, že neobsahují žádné škodlivé chemikálie a jsou bezpečné pro vaši pokožku.

  6. Jsou spolehlivé pro každou menstruaci
    Pokud zvolíte vhodný typ kalhotek pro každý den vašeho cyklu, měla byste v nich v klidu přečkat den v práci či ve škole a vyměnit si je za čistý pár až po návratu domů nebo předtím, než půjdete spát. Na spaní pak doporučujeme zvolit pohodlný střih s prodlouženou savou vrstvou. Pro ženy s opravdu silnou menstruací, popř. pro ty s hodně náročnou pracovní dobou je tu řada kalhotek Maxi 24-h s kapacitou úctyhodných 50 ml.

  7. Jednoduchá údržba
    Nemusíte se bát, krev z menstruačních kalhotek odstraníte snáze než z běžného prádla. Po každém použití stačí kalhotky propláchnout pod studenou vodou a opatrně je vymačkávat, dokud z nich nepoteče čistá voda. Některé ženy si oblíbily dělat tento krok ve sprše. Poté buď kalhotky nechte volně uschnout, nebo je rovnou dejte prát, ideálně v pracím sáčku s tekutým pracím práškem bez aviváže.

  8. Jsou pro ženu v každém věku
    Menstruační kalhotky jsou ideální pomůckou pro ženy, které si nemohou nebo jen nechtějí zavádět nic dovnitř do pochvy a nevyhovuje jim používat pouze látkové či jednorázové vložky. Velmi komfortním řešením jsou tak například pro mladé dívky, které s menstruací teprve začínají, pro ženy hojící se po náročném porodu, ale třeba i pro ženy s tělesným handicapem.

  9. Nemusí být jen na menstruaci
    Kalhotky nemusíte používat jen jako menstruační pomůcku, všechny naše kalhotky se dají použít i jako inkontinenční. Ještě aby ne, když za celou značkou Modibodi stojí čtyřnásobná máma Kristy, která už se nechtěla při svém milovaném běhání nechat limitovat používáním nevzhledných inkontinenčních vložek. A když jsme u sportu, pokud vás trápí nadměrné pocení nebo vás jen čeká náročný výšlap, sáhněte po řadě kalhotek Moisture Wicking, jsou bez nepropustné vrstvy a díky merinu krásně odvádějí vlhkost.

  10. Bourají zaběhlé stereotypy
    Doba pokročila a postupně se i svět marketingu konečně dozvěděl, že menstruační krev opravdu není světle modrá tekutina přelévající se z naleštěných zkumavek do sněhobílých vložek. V naší komunikaci s okolním světem se rozhodně červené nebojíme a záměrně a s hrdostí ukazujeme reálná ženská těla bez retuší a vylepšení. Víme totiž, že každá žena je krásná. A to ať už zrovna menstruuje či ne.

 

Sdílejte tento článek

Přidat komentář